REACH registratie deadline 31 mei 2018

31 mei 2018 was de laatste dag waarop een REACH registratie ingediend kon worden van bestaande stoffen die geproduceerd of geimporteerd worden in hoeveelheden vanaf 1 ton per jaar.

Indien u registratie-plichtig bent, maar u heeft geen registratie ingediend bij het Europees Chemicalien Agentschap (ECHA), dan kunt u vanaf 1 juni 2018 niet langer legaal uw desbetreffende stoffen produceren of importeren in de EU/EEA.

U zult zo spoedig mogelijk alsnog een registratie moeten indienen. Indien u al beschikt over een pre-registratie nummer of een inquiry nummer, kan de stof direct geregistreerd worden, Is er geen pre-registratie nummer of inquiry nummer, dan zal er eerst een inquiry bij ECHA ingediend moeten worden.

Als een registratie na 31 mei 2018 ingediend wordt bij ECHA, mag u de productie of import pas weer (her-)starten nadat u het registratie nummer heeft ontvangen.