Bent u voornemens een cosmetisch product op de Europese markt te brengen? INFO CARE heeft gespecialiseerde consultants om middelgrote en grote cosmeticabedrijven te helpen met het inzichtelijk maken van de verplichtingen onder de Europese Cosmetics Regulation (EC)1223/2009.

Als producent of importeur van een cosmetisch product bent u verplicht om uw product te notificeren via de Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) en u zult een cosmetisch Product Information File (PIF) moeten samenstellen.

Bovendien krijgt u te maken met REACH wetgeving (EC)1907/2006, indien u uw cosmetische producten importeert van buiten de EU. Iedere individuele chemische stof in uw grondstoffen die in 1000 kg of meer per jaar de EU binnenkomt, moet REACH geregistreerd zijn.

INFO CARE is u van dienst met:

  • Het samenstellen van uw cosmetisch Product Information File (PIF), inclusief het uitvoeren van de verplichte veiligheidsbeoording. De PIF wordt standaard in het Engels gemaakt.
  • De notificatie van uw cosmetische product via de Cosmetic Products Notification Portal (CPNP).
  • Indien u cosmetica importeert van buiten de EU: de registratie van chemische stoffen die in uw gronstoffen aanwezig zijn volgens REACH wetgeving (EC)1907/2006.

INFO CARE's consultants zijn volledig bevoegd om een veiligheidsbeoordeling uitvoeren en voor het tekenen van het document waarin uw cosmetica product officieel veilig wordt verklaard.

Wij hebben zeer nauw contact met de Nederlandse autoriteiten en willen onze onberispelijke reputatie koste wat het kost behouden.

Mocht u meer informatie willen, neemt u gerust contact op met onze specialisten. We helpen u graag.