Bent u voornemens een cosmetisch product op de Europese markt te brengen? INFO CARE heeft gespecialiseerde consultants om middelgrote en grote cosmeticabedrijven te helpen met het inzichtelijk maken van de verplichtingen onder de Europese Cosmetics Regulation (EC)1223/2009.

Als producent of importeur van een cosmetisch product bent u verplicht een cosmetica Product Information File (PIF) beschibaar te hebben en uw producten te notificeren via de Cosmetic Products Notification Portal (CPNP).

Bovendien krijgt u te maken met REACH wetgeving (EC)1907/2006, indien u uw cosmetische producten importeert van buiten de EU. Iedere individuele chemische stof in uw grondstoffen die in 1000 kg of meer per jaar de EU binnenkomt, moet REACH geregistreerd zijn.

______________________________________________________________________________________________________________

INFO CARE is u van dienst met:

  • - Het opstellen van uw cosmetisch Product Information File (PIF), inclusief de verplichte veiligheidsbeoordeling. 
  • - CPNP Notificaties van uw cosmetische producten. 
  • - REACH registratie van chemische stoffen in uw gronstoffen indien u cosmetica importeert van buiten de EU. 
  • - Responsible person services.

______________________________________________________________________________________________________________

Onze consultants zijn volledig bevoegd om een veiligheidsbeoordeling uitvoeren en voor het tekenen van het document waarin uw cosmetica product officieel veilig wordt verklaard.

Wij hebben zeer nauw contact met de Nederlandse autoriteiten en willen onze onberispelijke reputatie koste wat het kost behouden.

Mocht u meer informatie willen, neemt u gerust contact op met onze specialisten. We helpen u graag.